Rólunk írták

SÓTERÁPIÁNKON VOLTAK

Kedves Látogató! Ezen az oldalon jelenleg 27 db egyéni vélemény található.

1. VÉLEMÉNY

Pintér Róbert (www.egyszervolt.hu)

A kislányom, - köszönöm szépen -, már jól van ! ...
és ez a legfontosabb ! ... vagy ahogy a nagyszüleink mondták: - csak egészség legyen !
Az Erdély-i sóbányákban már régóta működő sóterápiák tapasztalatairól olvasva, a feleségem talált rá a Budaörs-i "Himalája Sóterápiára". Az akkor 8 éves Almával már régóta küzdöttünk allergiás és krónikus náthás panaszokkal.
... és a terápia nem csak rajta segített ! ... mivel szülőként mi is ott lehettünk kislányunkkal a kezeléseken, és így mi felnőttek is megtapasztalhattuk a kúra gyógyító erejét !
... sőt ! ... azóta már jómagam, - a kedvező szülői tapasztalatok után önállóan is -, átestem egy kurzuson. ...
Tudják! - csak egészség legyen !

Oldal tetejére

2. VÉLEMÉNY

Kovács Klára

Évek óta szenvedek a pollen- és parlagfű allergiától. Tavaly találtam rá Budaörsön (Kamaraerdőn lakom) a Himalája Sóbarlangra egy hirdetés révén.
Egy tíz alkalomból álló kúrán vettem részt, naponta-kétnaponta gyakorisággal.
A kellemetlen tünetek (orrfolyás, szemviszketés, nehéz nyelés) már az első alkalmak után csökkentek. Nem beszélve arról, hogy milyen kellemesen töltöttem el az időt, olvastam, vagy beszélgettem "sorstársaimmal".
Minden allergiában szenvedőnek ajánlani tudom a kúrát.

Oldal tetejére

3. VÉLEMÉNY

Papp Edit

A sóterápiával 2009 januárjában találkoztam. Abban az időben a kislányommal szinte havonta szedtünk antibiotikumot, mivel állandóan visszatérő arcüreg problémája volt.
Már az első kúra ( 20 alkalom ) után megszűnt a gyulladás és azóta nem szedtünk antibiotikumot.
A másik probléma a tavasztól-nyár végéig tartó allergia, ami sajnos a gyermekemet sem kíméli.
A só erre is áldásos ! 2009 augusztusa óta nem kellett gyógyszert szedni az allergiára sem, csupán megnöveltük a Himalája só látogatások számát.
Ebben a gyerekbarát, tiszta környezetben kikapcsolódás és felüdülés lenni és gyógyulni.
Köszönet Erikának a családias, kedves légkörért!

Oldal tetejére

4. VÉLEMÉNY

Dr. Váczi Klára

Nagyon jó tapasztalatunk van a Himalája porlasztott sóterápiával. 2009 novembere óta járunk ide, és eddig sikeresen elkerültük a 7 éves (első osztályos) gyermekemnél a középfül- és arcüreggyulladások fellángolását és a vele járó sorozatos antibiotikumos terápiát.
A só hatására ( a nálunk jellemző sűrű, sárga váladék ) oldódik és kiürül. Így el tudtuk kerülni a "szokásos" 10-14 napos antibiotikumos kezelést a hurutos időszak alatt.

Oldal tetejére

5. VÉLEMÉNY

Bottyán Ildikó

Kisfiam hónapokon keresztül krónikus arcüreggyulladásban szenvedett. Elég sok módszert kipróbáltunk, de sajnos a lerakódott váladék nem jött ki az arcából.
Doktor nénink javaslatára elkezdtünk Budaörse járni Erikához, Himalája sóterápiára. Jártunk rendszeresen egy héten kétszer-háromszor. Az első tíz alkalmas bérlet vége fele kezdett el kitisztulni az orra. Nem akartuk félbe hagyni a dolgot, ezért vettünk még egy tíz alkalmas bérletet.
A második bérlet vége felé már nem nagyon volt váladék az arcában. Azóta szerencsére jól van, de ha megfázik és eldugul az orra, akkor megyünk mindjárt Erikához.
Köszönjük szépen.

Oldal tetejére

6. VÉLEMÉNY

Molnár Gréta

Négy és fél éves kisfiammal járok só-terápiára. Most tartunk a 11. alkalomnál. Kisfiamnak már régóta volt folymatosan visszatérő légcsőhurutja és már elegem volt a sok Halixol és más hasonló készítmények beadásából, mert nem szünt meg tőlük.
Már a 3.-4. alkalom után javulást éreztem és a köhögés elmúlt. Viszont egy újabb oviból érkező baci miatt megint járunk és megint érzem a hatását a gyereken és magamon is.
A hely ideálisan van berendezve gyerekek számára, mivel a só homokozó és a sok játék leköti őket a terápia idejére, így szeretnek ott lenni. Szeretem a rugalmas időbeosztást és barátságos légkört is, ami fogad minket minden alkalommal.
Ajánlom mindenkinek a helyet, akinek hasonló problémája van vagy megelőzés érdekében szeretné kipróbálni.

Oldal tetejére

7. VÉLEMÉNY

Sebestyén Ágnes

Állandó légúti problémával küzdünk, mióta bölcsibe jár a kisfiam. Mióta sóterápiára járunk, az éjszakai köhögések megszűntek és a váladékot is sokkal könnyebben eltávolítjuk.
A hatás már 1-2 alkalom után érezhető volt.

Oldal tetejére

8. VÉLEMÉNY

Lénárt Timea

2.5 éves kisfiammal kezdtünk el járni a sószobába tél előtt egy átlagos nátha, majd a téli megelőzés miatt. A telet nagyon jól megúsztuk betegségek nélkül, csak február végén mentünk vissza köhögés, meghűlés miatt, de rögtön a kezdeti tünetek megjelenésekor, így szerencsére hamar kilábaltunk belőle.
Továbbra is járni fogunk, ha a legkisebb nyoma is előjön egy meghűléses betegségnek, mert nekünk így nagyon bevált.
Köszönjük: Timi és Zétény.

Oldal tetejére

9. VÉLEMÉNY

Inzsel Katalin

Nagyon örülök, hogy rátaláltam a közelünkben erre a sóterápiára, mert régen szerettem volna kipróbálni az ajánlott hatékonysága miatt. A lányom arcüreggyulladása már az első alkalom után látványosan javult, már nem fájt a feje és már levegőt is kapott az orrán. A kislányom arcán volt pár ekcémás folt, amit nem szerettem volna szteroidos krémmel kenni. Ez is elmúlt és azóta sem jött vissza. A fiamnak pedig minden nátha eddig nagyon csúnyán a hörgőire ment és úgy köhögött, mint Darth Vader. Ez most elmaradt és sokkal hamarabb kigyógyult belőle.
Sohasem örültem még úgy annak, hogy jelentősen megnőtt a felhasznált papír zsebkendők száma, mint amikor a sóterápiára jártunk, mert láttam, hogy van eredménye.
Számunkra nagyon hasznos volt a 10 alkalmas kúra és biztosan jövünk ősszel, már megelőzés végett is.

Oldal tetejére

10. VÉLEMÉNY

Lőrincz Andrea

Kislányommal kezdtük el a Himalája sóterápiát, mivel allergiás. Nagyon megörültem, hogy Budaörsön, Érdhez közel is sikerült száraz sóterápiát találnunk.
Időközben kiderült, hogy az időpontok szervezésénél is igen rugalmasak, így kevésbé terhelte meg a családot, hogy rendszeresen kellett járnunk a kívánt hatás elérése érdekében.
Személy szerint krónikus arcüreggyulladással küszködöm, és igen intenzív hatást tapasztaltam. Kb. a 6. alkalom után, hosszas "szagvakság" után, újra elkezdtem szagokat és ezáltal teljes ízeket érezni, ez is bizonyította számomra, hogy a sóterápia valóban használ.
Azóta kisfiamat is elviszem, ha elhúzódó nátha gyötri és eddig őnála is bevált. A gyerekek szeretnek ide járni, játszanak, só-homokoznak, és közben gyógyulnak.
Szerintem érdemes mindenkinek megpróbálkoznia vele, akinek gyermekét légzőszervi problémák (asztma, nátha, allergia, köhögés) gyötrik.

Oldal tetejére

11. VÉLEMÉNY

Mohos Alexandra

Két fiam van. Télen a köhögés és az orrfolyás folyamatosan visszatérő probléma, a kisebbik a köhögésből nagyon lassan szokott kigyógyulni. Már több mindent kipróbáltunk, de a hetekig tartó köhögést nem sikerült lerövidíteni.
Az idén a doktor nénink ajánlotta, hogy próbáljuk ki a só szobát, hiszen Budaörsön is van. Így találtunk rá Erikáékra, ráadásul kiderült, hogy a gyerekek egy oviba is járnak, és az ovi fali újságján is kint van a Himalája só-terápia hirdetése.
Megvettük a bérletet és elkezdtünk heti 3-szor járni. Nekünk a köhögés pár napon belül csökkent, míg másfél hétre meg is szűnt. A fiúk nagyon élvezték, jókat „sóhomokoztak” (szerintem Erika nem győzött utánunk takarítani :-) ).
Nekem nem volt semmi bajom, de a kúrák során én is éreztem, hogy tisztulok. Sok zsebkendőt használtunk közben és utána is, és szerencsére ezt a telet is megúsztuk antibiotikum nélkül.
Mindenkinek ajánlom, és számomra fontos, hogy helyben Budaörsön van, mert a munka után is kényelmesen el lehet intézni, a gyerekek pedig közben játszhatnak.

Oldal tetejére

12. VÉLEMÉNY

Éhn Ilona

Egyik ismerősünk "unszolására" jutottunk el a budaörsi Himalája sóterápiára. Nem nagyon hittem benne, hogy segíteni fog, mert már ősztől tavaszig, folyamatosan betegek voltak a gyermekeim. Sokat köhögtek, az orruk is folyt, és bármit csináltunk mindig visszaestek. Gondoltam, hogy kipróbálom velük a sószobát is, és nekem is jót tehet, mert allergiás vagyok. Egy 14 alkalmas kúrán vagyunk túl, amióta nem voltak betegek a fiúk. Utoljára kb. 2 hónapja voltunk terápián. A kezelések az allergiámnak is jót tettek.
A terápiák mindig nagyon jó hangulatban, gyorsan teltek, hála a sok játéknak, és a családias hangulatnak. Köszönet érte Erikának!

Oldal tetejére

13. VÉLEMÉNY

Váczi Natália

Mindenkinek jó szívvel ajánlom a budaörsi száraz só-terápiát! Asztmás kisfiammal 2009 őszén kezdtünk járni ide, ekkor került közösségbe, kéthetente megbetegedett, ami azonnal a hörgőire húzódott és súlyos gyulladást okozott. Elkerülendő a gyakori antibiotikum szedést és a szteroidos kezelést, elkezdtünk egy 20 alkalmas száraz só-terápiát.
Már a kezelés alatt sokat javult az állapota (köhögés és fulladásos roham nélkül teltek az éjszakák), azonban a 20 alkalom után volt igazán látványos a javulás. Némi túlzással azt is elfelejtettem, hogy hol tartjuk a hörgőtágitó sprayt!
Mivel egészséges nagyobb testvérét nem volt kire hagynom, ő is jött a terápiákra. Észrevettem milyen jó hatással van immunrendszerére a kezelés, nem betegedett meg egész télen!
Mindkét gyermekem szívesen járt a terápiára. Várták, hogy mikor megyünk, szívesen játszottak a szépen berendezett terápiás szobákban elhelyezett játékokkal, és imádták a sóhomokozót! Az épület előtt ingyen lehet parkolni, tágas az öltöző és tiszta a mellékhelyiség, ez pedig nekem tetszett.
Köszönöm Erikának a sok kedvességet, a jó tanácsokat és a rugalmasságot!

Oldal tetejére

14. VÉLEMÉNY

György Zsuzsa

Egy ismerősöm ajánlotta Budaörsön a száraz sóterápiát. Visszatérő hörghurutom van.
Már egy 10 alkalmas kezelés is sokat segített. A száraz só az orromat és légcsövet szépen "kitakarítja". Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam ezt az alternatív gyógymódot, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Oldal tetejére

15. VÉLEMÉNY

Mosonyi Erika

A sóterápiáról nagyon jó a véleményünk, bár a kezelés befejeztével a tüneteink- száraz köhögés, arcüreggyulladás- sajnos nem múltak el teljesen. Reggelente még mindig előfordul a száraz köhögés de reméljük, a nyáron teljesen megszűnik.
A sóterápiás kezelések közül mégis az Önöké segített a legtöbbet, bár több sóbarlangot is kipróbáltunk. Reméljük, ősszel megússzuk a komolyabb tüneteket, de ha jelentkeznek, újra kezdjük a terápiát Önöknél.
Köszönjük a kedvességet, a figyelmet és a rugalmasságot, amit a kezelések során tapasztaltunk, a sok játékot és üdvözöljük a fiúkat.

Oldal tetejére

16. VÉLEMÉNY

Molnár Zita

A sóterápiát én minden ismerősömnek megemlítem, akinek kisgyermeke van, amióta a kisfiammal végigjártunk egy kúrát.
Neki nem volt semmilyen kimutatható baja, mégis minden reggel fojtó köhögéssel ébredt. A gyerekorvosunk se tudta, mi lehet az oka. A sóterápia viszont segített megszabadulni ettől a kellemetlen tünettől, ráadásul én magam is megtapasztaltam a jótékony hatását, miközben a kisfiammal üldögéltünk odabenn.
Külön nagyon tetszett, hogy az én izgága kicsi manóm zokszó nélkül bírta a 45 percet, mert a finom sóban homokozni nagyon nagy élvezet volt a számára, amit azóta is gyakran emleget.

Oldal tetejére

17. VÉLEMÉNY

Kövesdi Szilvia

Március környékén a 11 éves fiamat elég rossz állapotban vittem el sóterápiára.
Sűrű orrfolyás, kisebesedett, felülfertőzött orrnyílások, hurutos köhögés. Egyébként allergiás, szinte egész évben fújja az orrát.
Összesen 13 alkalommal voltunk, heti 3x. Az első 3 alkalom után már látványosan javult az állapota, a sebek elmúltak az orráról, szépen rendbe jött. Nem mondom, hogy ez a kezelés teljesen helyettesítheti az egyéb gyógymódokat, vagy gyógyszereket, de a fiam nem szedett gyógyszert, olykor homeopátiás bogyókat kapott.
Én is bent voltam vele minden alkalommal. Nekem nem volt ugyan semmilyen légúti panaszom, de amint beléptem a szobába, a sótól rögtön elindult az orrom. 3-4 kezelés után pár napig én is köhögtem, úgy éreztem, igen mélyről tisztult valamilyen régi lerakódás.
Összehasonlításképpen elmentem megnézni egy nedves sóbarlangot is, ahol kb. 15 percet töltöttem a sószobában, de a száraz sóban tapasztalt azonnali orrfolyáshoz képest ott egyáltalán semmit nem tapasztaltam.
Szerintem nagyon hatékony módszer, mindenkinek jó szívvel ajánlom!

Oldal tetejére

18. VÉLEMÉNY

dr. Mizser Kitti

Várandós voltam a kislányommal, amikor először a 20 hónapos kisfiamat elvittem a sóbarlangba. Mindketten arcüreggyulladással küszködtünk hónapok óta.
Én a második alkalom után éreztem a tisztító hatást, s a kúra végére a kisfiam is jól volt.
Immunerősítés céljából végigcsináltunk még egy kúrát a bölcsődei beszoktatás előtt is, és szerencsére a nagyobb betegségek azóta elkerülnek minket.
Persze a bölcsi miatt a kisebb nátha elkerülhetetlen, de úgy érzem sokat segített nekünk Erika Sóbarlangja, ahol a kisfiam olyan jól érezte magát, hogy sokszor nem akart hazajönni!

Oldal tetejére

19. VÉLEMÉNY

Kovács Éva

Nem vagyok szakember, csak egy gyermekét féltő-óvó 2 gyermekes anyuka a sok közül. Kislányom most 3 és fél éves, egészséges gyermek.
2 éves korában kialakult az orvosok szerint egy általuk nem gyógyítható betegség: sok ízületi gyulladás, amin azóta már túl is jutottunk.
Mivel itt becsődölt a mindenki által először kézenfekvő megoldás, a nyugati orvos tudomány, ezért irányult figyelmem a természetes, az emberi szervezetet kímélő gyógymódok felé. Azóta már nagyon sokféle gyógyítási módszert megismertem és bármilyen más probléma merül fel, először ez irányban keresem a megoldást.
Így találkoztam a só terápiával is. Nagyobb gyermekemnél, régebben már kipróbáltuk a hagyományos sókamrát/barlangot. Ahol kis helyiségben ültünk, körülöttünk sótömbök.
Ezért össze tudom hasonlítani a himalája só terápiával, amit a kislányomnál vettünk igénybe amikor taknyos-köhögős volt. Úgy tapasztalom, hogy sokkal hatékonyabb, intenzívebb ez a fajta befúvásos módszer. Bementem én is a kezelő helyiségbe a kislányommal mint kísérő. Nem is volt problémám, de mégis megindult egyfajta tisztulás, volt mit kifújni az orromból. Szeretettel ajánlom kicsiknek nagyoknak egyaránt.
Mi Budaörsre járunk, ahol a tulajdonos, Erika nagyon rugalmasan, egyedi igényekhez igazodva működteti a helyiséget. A gyerekek nagy örömére sok-sok játék áll rendelkezésre, hogy az idő kellemesen és hasznosan teljen.

Oldal tetejére

20. VÉLEMÉNY

Magyar Orsolya

7,5 éves lányom második éve szenved a parlagfű-allergia kellemetlen tüneteitől (tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés). Tavaly kapott mindenféle gyógyszert rá.
Idén augusztus közepén, mikor kezdődött a "szezon", kerestem alternatív lehetőséget, és rátaláltam a sóterápiára.
Heti 3-4 alkalommal jártuk le a 10 alkalmas bérletet, és olyan nagy segítség volt, hogy Réka megúszta a gyógyszerszedést, csak a szemébe kellett 2-3 napig cseppenteni (arra is elég volt a homeopátiás szemcsepp).
Én magam is szenvedek ugyanebben, és rám is jó hatással volt, már az első alkalommal kidugult az orrom, és amikor kihagytam több napot már éreztem, hogy rosszabbodik.
Mindenképp tudom ajánlani, nekünk bevált, és ha a téli szezonban eljön a nagy náthás időszak, mindhárom gyerekemmel vissza fogunk térni.
Erikának is köszönjük a kedvességét és figyelmességét!

Oldal tetejére

21. VÉLEMÉNY

Fábián Erika (HATHOR Modell-és Stílusiskola, www.hathormodell.hu)

Hat éves kisfiammal találtunk rá erre a nagyszerű lehetőségre, mivel korábban folyamatosan el volt dugulva az orra és rengetegszer szenvedtünk a náthájával, de csak nem akart javulni.
A nyolcadik alkalom után TÖKÉLETESEN elmúlt a korábban említett tünet. SŐT! Azóta már én is és a nagymama is élvezhette ennek a csodálatos terápiának minden előnyét.
Egy rendkívül családias környezetre és egy nagyon kedves és segítőkész hölgyre ( Erikára ) talál mindenki, aki eljön a Himalája Só-terápiára, Budaörsre.
Nagyon köszönünk mindent! Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, aki hasonló problémákkal küzd és természetes módon szeretne meggyógyulni!

Oldal tetejére

22. VÉLEMÉNY

Szeretettel: Vámosy Edit /2010/

Két kislányommal január óta köhögtünk. Többféle köptetőt, gyógyszert és antibiotikumot kaptunk, de még májusban is köhögtünk, köhögtünk, köhögtünk, míg végre rátaláltam "Erika Sóbarlangjára". Kisebbik lányom Heni -3 éves- a 10. alkalom után már látványosan javult, meggyógyult.
Nagyobbik lányom Enikő -5 éves-, nem akart velünk jönni az első alkalom után, ezért nem erőltettem, de amikor látta, hogy Henivel vidáman, élményekkel telve és egyre kevésbe köhögve jöttünk haza Ő is becsatlakozott hozzánk és hamarosan /10 alkalom után/ ő is rendbe jött.
A "sóbarlangban"-mi így neveztük el, kellemesen telt az időnk az összes dínónak nevet adtunk, golyópályát építettünk, "sóéttermet" nyitottunk: sütöttünk-főztünk a sóból.
Szeptember végén ismét elkezdtünk köhögni, úgyhogy a harmadik napon szaladtunk Erikához. Enikő nagyon hamar jobban lett, de azóta is lelkesen kísér bennünket. Henivel mi makacsabb köhögést fogtunk ki, de nem kaptunk semmilyen gyógyszert -kivéve homeopátiás bogyókat- antibiotikumot sem, mert se láz se torokfájás se fülgyulladás nem jelentkezett mellette és a gyerekorvosunk is csak Erika gondjaira bízott minket.
Ma voltunk 20. alkalommal. Enikő jól van, Heni sokkal kevesebbet köhög és az éjszakát is végig alussza. Úgy érzem, hogy nekem most kezdett "felszakadozni" valami váladék és könnyebben köhögök s nem érzem magam annyira kimerültnek. Orvosi vizsgálat után ha még szükséges folytatjuk a kúrát.
Az időt most is nagyon jól eltöltöttük: Üdvözöltük dinóbarátainkat, Enikő megtanult társasjátékozni, amihez eddig soha nem volt kedve és türelme. Henike, aki idegenek között nehezen oldódik fel, énekelgetett sólapátolás közben. Sok budaörsi ismerőssel találkoztunk itt és új barátokat is találtunk.
Sokszor mentünk délután amikor a nap kezdett lemenni és gyönyörűen besütött az őszi napfény "barlangunkba". Hangulatvilágítást kapcsoltunk és Enikő tündér fényfogósat játszott és kijelentette: "Ha haza kell mennem innen én belehalok."
Azt hiszem ehhez nincs mit hozzátennem még csak annyit, hogy köszönjük Erikának és Juditnak is a kedvességet.

Oldal tetejére

23. VÉLEMÉNY

Erdős Andrea

Kisfiaimmal Danival (6 éves) és Baluval (3 éves) szeptemberben látogattunk el először a Himalája Gyermeksóterápiára, Erikához, aki rendkívül barátságosan, érthetően és meggyőzően mesélt nekünk erről a terápiáról. Azóta magunk is megtapasztalhattuk, hogy mennyire hatékony ez a módszer.
Dani tavaly szeptember és november közepe közt már három betegségen volt túl, ami igencsak megviselte őt is és bennünket is, mert rossz érzés volt, hogy ahogy visszament az óvodába pár napra rá ismét beteg lett és ezt tehetetlenül néztük. Még mikor nem is volt beteg éppen (értem ezalatt, hogy köhögött vagy lázas volt) az orra akkor is sokszor folyt. Vártuk, hogy a nyár majd talán némi enyhülést hoz, de akkor elkezdődött az allergia szezon.... Megoldást kerestem és találtam is!
Mint említettem szeptemberben látogattunk el először Erikához és azóta - lekopogom - nagyon jól vagyunk. Balu még csak januárban kezd el óvodába járni, de őszintén remélem, hogy vele már nem kell annyit betegeskednünk, mint Danival.
Köszönjük, hogy jól lehetünk!

Oldal tetejére

24. VÉLEMÉNY

Németh Zoltán

Hatéves fiammal részt vettünk már korábban is sóterápiás kezelésen, de ez az első olyan hely, ahol színes műanyag indián és cowboy játékfigurák is vannak! Engem egészen visszarepített a gyerekkorba.
Persze ez annak is köszönhető, hogy itt a szülők bent játszhatnak a gyerekkel. Ez egyfajta "egyet fizet, kettőt kap"-jelleget is kölcsönöz a dolognak, de az akciós ár ebben az esetben nem jár "akciós minőséggel"!
A pozitív élettani hatásokat már annyian leírták itt előttem (és mindannyiuknak igaza van!), hogy én azt már nem is részletezem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.

Oldal tetejére

25. VÉLEMÉNY

Papp László és családja Érdről

Az Interneten találtunk rá (hála az Égieknek :-) ) erre a kimondottan gyermek központú sóbarlangra. Igaz, hogy Érdiek vagyunk, de gyorsan és egyszerűen megközelíthető, még tőlünk is, Budaörsön az Aradi utca. Egy telefonos megkeresés után másnapra már kaptunk is időpontot, és az elmúlt 2 hónapban mindig megoldható volt a heti 2-3 alkalom, hogy ott lehessünk.
Első ottlétünkkor Erika "néni" leült közénk és teljes felvilágosítást adott a speciális száraz sóterápia hatásairól, és hogy miért előnyösebb a hagyományos (nedves) sóbarlangokhoz képest 45 percig só-ködben lenni.
A 15. alkalom után elmondhatjuk, hogy 3 éves kisfiúnknál a sószoba reményeinket teljesen beváltotta: azóta a tipikus óvodából hazahozott betegségek (köhögés, nátha, vírusos tüdőgyulladás, stb.) nem hatalmasodott el rajta, pl. antibiotikumot nem kellett felírnia a doktorbácsinknak, az óvodából nem kellett kimaradnia.
A gyermekorvosunk szerint olyan, "mintha valami védené Balázsunkat".
A Himalája Gyermek Sóbarlangot szívből ajánljuk mindazoknak akik hasonló problémákkal küzdenek (ősztől-tavaszig tartó légúti betegségek) és azoknak akik a rengeteg játék között, családias hangulatban szeretnének gyógyulni, szabadon fellélegezni!

Oldal tetejére

26. VÉLEMÉNY

Pálinkás Ferenc

A folyamatos, heti 2-3 alkalmas sóterápiának köszönhetően 4 éves fiam és 2 éves lányom az őszi időszakban nem volt beteg.
Az év elején még sűrűn betegek voltak - különböző légúti megbetegedéseknek köszönhetően -, ezért szeptemberben a gégész javaslatára jelentkeztünk be a terápiára. Nagyjából 2-3 hét alatt minimálisra csökkentek a tünetek, ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a terápiát.
A tünetek múlásával a "szükséges gyógyszerek" mennyisége is csökkent, nem mellesleg a gyerekek is sokkal többet tartózkodhattak más gyerekek társaságában.
A gyógyszerekkel szemben a sóterápia hatékonyabb megoldásnak bizonyult az elhúzódó és sűrűn ismétlődő légúti panaszok kezelésére.

Oldal tetejére

27. VÉLEMÉNY

M. Eszter

Köszönjük a lehetőséget, hogy természetes módon javíthatunk fiam állapotán. A 8 éves kisfiamnál nagyfokú porallergiát diagnosztizáltak, és kezelésére szteroidot, naponta.
Nagyon örülök, hogy nem fogadtam el, hanem azonnal elkezdtem a sóterápiát. Azonnal ELMÚLT az éjszakai hosszú, kínzó köhögés, ami hajnal 2 kor menetrendszerűen elkezdődött.
Úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát, és most 4. hónapja hordom kúraszerűen a fiamat. Csak vitaminnal és homeopátiával kezelem, és tünetei így nem újulnak ki.
A kezelés után megkönnyebbül az ember tüdeje, nem lettünk idén náthásak, csak egyszer és nagyon gyorsan meg is gyógyultunk.
Nagyon jó, hogy szülő is bemehet, szeretek ebben a sós levegőben lenni. Mi általában olvasunk a kezelés ideje alatt, így a gyerekemnek is igazi kikapcsolódás az itt töltött háromnegyed óra.
Nagyon javaslom mindenkinek, aki természetes módon szeretné gyógyítani gyerekét!
Köszönjük még egyszer.

Oldal tetejére